1 Syawal yg Hening…

As Salam readers :-)

Jeng jeng jeng… Btw, 1st syawal utk thn ni bg bEe, agak suram juga. Semuanya adalah yg pertama utk bEe & family ;) Masak kuah lodeh, rendang 1st time try neh :-P , ayam kari, sup tulang walau dah selalu masak masih tetap 1st time gak… KERANA semuanya 1st time masak tanpa arwah emak :cry: Kalau dulu, arwah emak ada kami adik beradik akan sediakan bahan2 shj & tukang masak adalah arwah emak! Skang ni, yg sediakan bhn2 adalah KakNgah & Acik makanya bEe yg memikul tugas utk memasak juadah. Masa memasak tu, Allah aje yg maha mengetahui isi hati bEe. Kelat + payau + berpusing2 rasanya jiwa raga. Air mata hanya bertakung aje… Manakala telinga seakan2 terdengar suara arwah emak yg bising suruh kami cepat siapkan bahan2 :cry:

Walau tidak sesedap sprt arwah emak masak, tp alhamdulilah… berjaya juga bEe siapkan walau hampir dekat berbuka puasa (yelah, org tak terror masak so mcm siputlah jawabnye).

Hurrmm… lupakan perkara di atas & mari menjamu mata dgn gambau2 raya sakan bEe & family :-D mcm glamour aje

 

My world & my everything ;) Comei tak Danish??? (huhuhu, agak berchenta juga nak suh budak kecik pakai songkok tau!!!!!! :-P)

Uda utk thn ni beraya di Penang dulu :-( Tinggallah bEe, Angah, Acik & Busu… Nasib baik family my hasben di Umbai & bEe pulak di Sg Rambai… Jadinya, insyaAllah tiap2 thn bEe sentiasa ada beraya di kg ;) But, pagi2 raya ayah tanye knp sediakan kerusi cuma satu shj??? Kami adik beradik cuma diam 1000 bahasa :cry:

Tara!!!!!!!!!!!!! Inilah bEe sekeluarga. Tema thn ni hijau tak ikhlas kot :-P But, in husband side only my husband, lit bro & sister aje yg ada. Along ke Kedah, Angah ke Tganu & Ateh ke Kedah krn masing2 mengikut sistem giliran lah! :-) Manakala Aki + Uwan + Titam jauh berada di kota suci Mekah ;)

Begitulah kisah hari raya utk thn 2011 bEe ;) Agak suram jugalah… But hidup perlu diteruskan walau kaki sukar melangkah. Yg penting, hati perlu kuat & jgn sesekali rapuh serta mengalah. Apa yg kita dapat adalah pemberian dari yg Esa utk kita terus beriman kpdNYA….. :-) Mcm mana cerita kwn2??? Share lah ye :cool:

About these ads