Ber T.E.M.U utk Ber C.H.E.N.T.A

“Baby Doll ’98”🙂

 

Comei tak kartun kat atas tu? Hehehehe, itulah dia 1st lukisan yg hubby bg kat aku. Thn 1998 aku transfer ke SDARY sbb amik sains tulen masa tu. Aku ke kelas 4 Beta. Di kelas inilah bermula chenta aku & hubby. Dipendekkan story, kartun di atas namanya ialah Baby Doll (hubby panggil aku baby doll sbb dia ckp muka aku mcm anak patung – tp skang dia taknak ngaku yg dia pnh panggil nama manje mcm tu kat aku).

Alkisahnye masa ni 04/05/1998 ialah besday aku yg ke 16 (sweet 16 katakan! alamak da lbh 10thn kad ni). Tp time ni kami lum couple lagi. Masih dlm proses usik mengusik lah katakan. Bila date kami couple? Apakah ungkapan kata2 manis dari hubby nak couple dgn aku? Jeng…jeng…jeng…… tunggu utk post entry lain kali aku story. Oklah, mari kita layan pic kad & hadiah yg hubby aku bg memula masa besday aku. Kesemua pic ni aku amik pakai hp aku aje. So, aku juz edit mana yg patut aje wokeh! Yelah, kad dah lbh 10thn da kuning2 + kena banjir skit dulu…. So aku make up sket utk tatapan anda…

Inilah 1st kad besday yg hubby bagi kat aku🙂 Masa ni hati gemuruh giler. Bkn aku tak pnh dpt kad mcm ni, byk kad + surat cintan cintun aku dpt. Tapi, aku jual mahal & bolayan… Bila abg bagi, hati aku dap dup dap dup. Mungkin ini yg dinamakan CHENTA PERTAMA (mmg cinta monyet lah)

 

Ha, yg ini isi kandungan dlm kad besday ni. Hihihihihi, siap ada pantun. Tak menahan….. Tp yg aku musykil kat situ *pantun jenaka. Aku punyalah baca byk kali tang mana jenakanya. Konfius aku…

 

 

Inilah dia gift yg hubby bagi memula. Dia bgtau kat seminggu pastu yg taktau nak bagi apa. Kawan2 aku bantai gelakkan aku sbb hubby tak jiwang katanya. But, end up aku plg happy & bangge sbb perchentaan aku & hubby hingga ke jinjang pelamin. Alhamdulilah……

 

Happy ending not a fairytales. But its a fact when you meant it