I want to be……..

Jeng…jeng………….

Masa aku kecik2 aku suka sgt nak pakai baju cantek2, pi oversea jalan2. Aku sukeeeeeeeeeee tgk majalah tgk model2 pakai cantek2, make up dll. Aku tgk brg2 mahal2 & up to date. Wah, sioookkkkkkkkkkkknyer!!!!!!! Sehinggakan terdetik di hati aku : I WANT TO BE A SOPERMODEL ONE DAY. Wah, tak menahan nyah!

Masa aku pikir kalu aku dpt jadi model, aku leh jalan2 seantero dunia. Aku dpt pakai & beli apa aje yg aku mahu. Model plg aku minat dulu ialah Zahnita (sampai skang aku minat dia). Dia sgt cantek, gaya dia menawan & pendek kata semua TIP TOP lah kat dia!

Masa kecik2 dulu aku selalu berangan depan cermin sambil berjalan bergaya ala2 model. Siap dulu aku ckp dlm hati, aku ni kan cantek, putih & sesuaiiiiiiiiiii sgt jadi model. Tunggu aku besar lah nnt aku akan apply jadi model.

Wakakaka, tgk tu betapa aku perasannnnnnnnn masa tu! Tapi, Allah mmg sayang kat aku. DIA tak bagi ketinggian utk aku. Korg pon tau nak jadi model at least kena cecah 16+ / 17+ tinggi kan. Aku tak capai pon tahap tu. Aku ni comel jek (hihihihihihi) bkn pendek ok!

Kalaulah aku diberi ketinggian sure aku mmg jadi model skang kan! Aku da pakai baju dedah sana, dedah sini… tak tutup aurat kan!!!! Takut solat ntah ke mana apatah lagi dgn baca Quran / Yassin tentu hilang mcm tu aje.

Kesimpulannya, takpayah jadi model pon aku boleh bergaya skang. Belanja ikut kemampuan.. Bila aku kepingin sgt satu barang yg mahal, aku akan kumpul duit & alhamdulilah….. aku dapat. Sekaligus dpt bahagiakan family aku kan kan kan kan…..

 

Bersyukur di atas segala nikmat yg Allah beri dari dulu hingga kini