Ter”jatuh” C.H.E.N.T.A & terus ber C.H.E.N.T.A

Apalah pulak makna tajuk post aku tu ek? Hihihihihihi, mari kita ber story ttg bagaimana aku & hubby jatuh chenta & ber chenta & terus ber chenta. Hehehe……

Alkisahnye aku nak jumpe hubby aku kononya nak kepastian. Sbb kwn2 hubby aku dok bgtau kat aku yg satu sekolah dah heboh yg aku ni awek Wan + menantu chekgu Minhad (pak mertua aku ni chekgu disiplin masa kat sekolah – mcm ne agaknya hubby aku leh lepas berchenta ek?. wakaka)

Dipendekkan story masa tu hari SABTU bersamaan 11/07/1998 (wah, sudah lama ini tahun ma….) aku & hubby baaaaru abes kelas tambahan & jalan kaki pi stesen bus. Di antara perbualan kami ialah :-

(……………….. lebih kurang 5 minit perjalanan senyap & sunyi………………)

Aku : Awk ni senyap aje. Awk ckp awk ada bende nak ckp kat saya. Cepatlah!

Hubby : (……senyap & terkulat2………..)

Aku : Eh awk ni, senyap lak! Kata haritu nak bagi penjelasan psl semua perkara. Saya tak suka lah gosip2 mcm ni. Saya tak suka (marah konon + dlm hati suka jer ada gosip tu sbb masa tu aku dah TERminat kat hubby aku)

Hubby : Em, mcm ni. Psl gosip & kata2 org tu tak payahlah awk amik kisah sgt. Biasalah mulut org tak payah layan (masa hubby tgh ckp ayat2 ni aku dap dup dap dup dlm hati – takut kena reject beb! Malulah aku. Punya muka cun mcm ni dia nak reject aku lak :-P)

Aku : Mslhnye, saya tak sukalah kwn2 awk dtg kat saya ckp psl awk. Dah tu paksa saya ckp suka awk lak. Mana leh mcm tu (ayat cover jer ni :-))

Hubby : Awk tak sukalah kat saya?

Aku : (………… terdiam seketika & tak tahu nak jwb apa. kang ckp suke jatuhlah saham aku ngaku lak kan!……………….)

Hubby : Saya tanya awk ni. Tak suka saya ke?

Aku : Sape S_ _ _ _ _ _?????

Hubby : Mana awk tau nama dia?

Aku : Si A_ _ _ _ _ bgtau nama bdk tu kat saya. Dia ckp mungkin tu awek awk.

Hubby : Taklah, saya juz kwn dia aje. Itu masa sekolah rendah punya cerita. Saya dgn dia takde apa2. Saya cuma tau dia sekolah kat SHARODZ & dah tak tau apa cerita psl dia.

Aku : Ye ke ni? (dlm hati panas gak sbb dgr dia ada awek time tu)

Hubby : Ialah…… Saya nak bagitau awk satu bende ni

Aku : Apa dia? (berdebar lak…….)

Hubby : Emmmmmmmmmmmmmm………………………….. saya suka kat awk. Sudi tak awk jadi awek saya?

Aku : (dlm hati – Mak aihhhhh, terkejut berok aku sbb directly ckp kat aku. Sepjg aku kenal2 budak2 aka mamat2 lain tak pnh berani directly kat aku. Setakat bagi surat bgtau nak aku jadi awek aje. Aku lak pnh janji pd diri aku sendiri kalau mamat tu berani face to face ckp suka aku mmg aku kena accept sbb salute berani ckp kat aku – yelah, aku kan garang!)

Hubby : Senyap lak… Bende ni lah saya nak ckp kat awk. Awk sudi tak jadi awek saya? Kalau taknak saya tak paksa…

Aku : Emmm, ok tapi kita tgk dulu mcm ne

Maka pada 11/07/1998 aku telah bergelak awek kpd Mohd Kahiruliszuan. Wah, aku dah ada bf masa tu. Tak menahan…. tapi masa tu aku takde mengharap sgt sbb org ckp cinta monyet biasanya tak kekal.

So, mari kita layan pic yg hubby lukis bagi aku. Diikutkan story, aku & hubby punya minat yg sama iaitu kami minat MELUKIS. Watak kartun plg kami minat ialah Sahak (Aku hidup dlm Blues). Tapi, aku pelik gak sbb aku tak pnh jumpa aku hubby bila da pertandingan melukis wakil sekolah & daerah masa tu. Padahal pertandingan yg kami masuk sama je…. Pelik kan? (dari sijil2 aku & abg sama aje sbb tu aku tau). Layan………..

Lepas jer dah kapel hubby tak panggil aku Baby Doll lagi. Ada ke patut dia ckp aku biawak. Hehehe, kidding! Tapi konfius jap. Lukisan kat atas tu buaya @ biawak ek?

 

Lukisan kat atas ni, hubby selitkan dlm buku nota aku masa tu. Hehehe, aku terharu cara dia bagi lukisan kat aku. Lukisan ni aku letak kat atas meja (siap balut meja dgn plastik masa tu :-))

 

Ha, inilah dia Sahak “Aku Hidup Dlm Blues”. Aku minat giler dgn si Sahak ni sbb watak dlm kartun dia seorg yg sgt macho. Aku kumpul tau komik2 Sahak ni. Akhirnya, semua komik aku hancus kena banjir😦 sedey giler……

 

 

“If you loved someone, you couldn’t let lies come between you. No matter what happened – even if you’d already lost each other forever – you owed each other the truth”