CARTOON Danish!

Jeng jeng jeng…

Aku nak story sket ttg kegilaan anak aku sowang nie. Balik aje umah pas keje (ceh, mcm dia lak yg keje) amik Danish kat umah Nek Uda, sure dah suruh mama dia on tv channel 613 @ astro. Apa lagi nak tgk kartun dia lah! Papa dia plg bengkek sbb tak dpt tgk rancangan tv. Eleh, iye ajelah tgk tv papa Danish tu kdg2 tv tgk dia balik…..๐Ÿ˜› takpun kami buat tv 8)

Kekadang tu hubby berebut dgn Danish pegang remote. Kalau hubby tgh syok tgk citer kat tv tetiba jer Danish tutup terus off kat astro (tak main pakai remote lagi). Apa lg hubby aku dok bebel lah! Yg jadi mangsa mama dia. Tak jaga anaklah itulah inilah๐Ÿ˜› hehehehe….. Mmg berlaku perebutan di antara Danish dan my hubby skang. Hehehehe…. Jom layan kartun yg Danish mmg takkan missed lah!!!

Mickey Mouse Clubhouse๐Ÿ™‚ Ini cartoon feveret Danish since 5mths! Pantang dgr je lagu Mickey Mouse sure dah joget… Tak kira lah di mana aje. Kekadang kat shopping complex pon dibantainye joget…๐Ÿ˜†

Timmy Time๐Ÿ™‚ ni 2nd feveret Danish. Kalau kat umah dgr aje muzik Timmy ni sanggup meredah onak berduri kat depan dia (semua bende dia langgar / dicampaknye benda yg ada kat tgn dia) terus melekat depan tv. Lagi satu si Timmy ni ada patung kesayangan. Agaknyer dari situ kot Danish pon nak ada patung kesayangan๐Ÿ˜›

My Little Pororo๐Ÿ™‚ 3rd cartoon feveret Danish! Aku & hubby pon suka layan cartoon ni. Sbb kartun ni comei2 wataknyer. Hehehehe… Danish kalau tgk kartun ni gelak sokmo. Yelah, kartunnye comei bila ada bab jatuh tergolek sukelah anak aku! Dia pon sama2 action jatuh tergolek๐Ÿ™‚ Kadang2 tarik tgn mama dia suh ikut action jatuh tergolek. Bila ajak hubby aku bolayan lah….. Tak phm apa anak mintak. Sudahnye hubby aku tanye aku balik Danish nak apa bila dah asyik tarik tangan hubby aku aje๐Ÿ˜› Sudahnyer hubby tarik tangan aku!๐Ÿ˜ˆ

Chunggington nie Danish suka dgr bunyi pon pon! hahahaha… Start ler Danish joget kiri kanan๐Ÿ™‚

Handy Mandy๐Ÿ™‚ nie menjadi satu ikutan utk anak aku. Aku ada beli hammer bantal utk dia. Abes dia ketuk semua tmpt guna hammer tu. Takpun dpt jer batang penyapu @ batang vacum mulalah umah aku ada org bertukang. Aduhai!!!

Little Choo Choo๐Ÿ™‚ Danish lbh suka layan lagu dlm kartun ni jer. Start lah dia buat action ala2 exercise turun naik

Winnie The Pooh๐Ÿ™‚ Danish suka tgk kartun nie sbb ada Tigger. Bila ada watak Tigger confirm terkekek kekek gelak!

ย 

Aku sbg ibu mithali LAYANkan aje apa yg anak aku minat. Tp, jgn jadi mcm papa dia yg susah nak pisahkan hobby bace komik sampai dah nak tua nie๐Ÿ˜› Nnt aku story psl hobby pelik hubby kesayangan aku ni. Since berchenta (aku rasa sebelum berchenta lagi kot) hubby aku mmg ada satu hobby pelik iaitu SUKA KUMPUL KOMIK. Nnt kita sama2 layan…………………………..๐Ÿ™‚