Dilema seorang mama…

Aku juz nak story ttg dilema aku kini… Anak aku dijaga oleh Mak Uda aku (mak sedara aku sendiri). Alhamdulilah, bagus Mak Uda jaga anak aku… Cuma anak aku aje yg nakal lately😛 Kesian kat Mak Uda terpaksa kejar anak aku pulak…

Yg beshnyer bila parents / sedara2 / org perseorangan yg jaga anak2, sbg ibubapa kita leh manage cuti2 tahunan sendiri. Lagi satu, kadang2 leh balik lmbt sbb ada meeting @ ada keje di office. Senang dibawa berbincang kalau ada apa2 masalah…🙂

Dipendekkan story, rumusan aku bila anak dijaga kat Nursery nie, mcm2 yg aku bace -ve nyer kat news. Mak aihhh…. InsyaAllah, umah siap thn depan & nak anta Danish ke Nursery. Naseblah abg ipar mmg anta anak kat situ so senang aku pi hantar anak area situ gak. Tapi, ntahlah…😦

Bila anta nursery ni susah jugak nak manage cuti2 Malaysia. Alangkan skang nie pon aku TERpaksa amik EL bila Mak Uda ada hal… Mcm payah jugak! Tapi aku dah terangkan pada mak sedara aku if ada apa2 direct bgtau aku InsyaAllah, aku dah husband leh disscuss.

Bila dah anta pi nursery, ALAHAI…… tak dapat aku bayangkan! Rasa mcm nak berhenti keje lak. Husband aku ckp ok aje…. Tapi, aku lak yg serba salah… At least aku ada duit aku sendiri & aku leh manage apa yg aku ada.

Alahai anak mama…….😦

Bila