YaHoOo … YipPiEe … OooOoo LaLaLa

Kalini balik kg, hubby & aku bawa Danish naik bot waktu malam, pi bangunan merah (Belanda) dgn melawat zoo Melaka🙂 Seronok betol Danish dapat pi jalan2. Tido pon ntah ke mana… Ingatkan bila siang dah penat, bila malam si kecik nie cepat tido! Mak aihhh….. makin aktif plak bila malam…👿 Adoiiiii………… Dahler aku penat melayan papa karenah si kecik waktu siang, bila malam si kecik asyik main lak kejenye. Sudahnye aku tido kepenatan & sang anak terus bermain & bermain (dah tentu papanye TERpaksa melayan. Sekali sekala ok gak kan papa…. )

Takpelah, post kalini aku nak tayang gambo2 anak aku pi jenjalan. Mama dia pon enterframe skali. Meh layan gambo2 si kecik nie:mrgreen: Yg kat bawah ni Danish jadi rerama malam jap! Layan…………😀

Welkam to Malacca River Cruise :-)

Ok tak papa posing mcm ni? 8)

Danish atas bot… weeeee, beshnyer udara malam ni ek 

 

Esonye pulak, kami anak beranak pi ke bagunan Belanda yg bercat merah. Danish? Biasalah dgn aksi2 & pelbagai kaletah dia tunjukkan. Taknak pegang tangan konon…. Sudahnye mencecet lari kat mama dia bila tgk ada binatang yg tukau2 kaler tu (aku tak ingat binatang apa :-P). Mari kita beraksi…..

Alamak mama, mende apa yg muncung ni? Pelik jugak mende ni ek…

Helo papa!!!! Roger roger roger… u see me tak????

Cute boy🙂 & encem man😛 ♥ @bangunan merah (Belanda). Pssst, naseb kaler kulit papa laen kalu tak dah tak tau mana papa pigi…😛

Mama Danish yg cantek…..😳 Eeeee, tolonglah mama! Papa nak amek gambo Danish yg mama perasan apsal?

 

Ha, itulah tadi serba sedikit gambo2 Danish + mamanyer yg nak bergambo skali….. huahuahuahua. Papa Danish tu sebenarnye nak gak buat ala2 action kame😛 Tapi, tak taulah nape tetiba nak jadi pemalu…..😆 Kat bawah ni Danish pi zoo @ Melaka lak. Nak tau, pas balik umah anak beranak (mama + Danish) tergaru2 mcm beruk mak yeh kena belacan. Sang anak tergaru2 kat area leher. Mamanye lak tergaru2 kat kaki. Sudahnye kat kulit dua2 beranak ada bintik2 merah😥 Almaklumlah, kami dua beranak ni sng kena alergic & tak biasa masuk2 utan ni….. Biasa kat obersea jer😉

Owwwh, inilah namanya zoo ye mama! Tapi nape serupa dgn kawan2 Danish yg kat Safari tu ek?

Mama… Mama…. Buat apa? Danish nak try gak boleh?

Adoiiiii……… MakNgah pon dah sepesen mcm mama pulak!!!!! Cantek ker?😈

 

 

Setelah penat mengharungi segala panas, onak & berduri…. Kami semua singgah pi minum petang kat tasik… Dah lama aku dok Melaka baru  tau ada tasik kat area Air Keroh nie… hehehe😀 Meh tgk aksi Danish bila jumpa buah kelapa kat tasik… Punya asyik masyuk menelaah buah apa!😛

Eh, buah apa pulak ni mama! Danish nak bawa balik KL nak main dgn Nek Uda lah… Rupanya kecik jer makan pon sodap gak ni (mmg betol dia masukkan dlm mulutnye… Dok bebel papa nye kat mamanyer. Mama tak jaga anak….. Alahai sob sob sob😦 )

Ok, Danish dah tired. Time to go home… babai…

Itulah di antara gambar2nye… Sbnrnye byk lagi tapi malas nak edit kan! Takpe, nanti aku cerita lagi apa Danish nmpk kat zoo 8) Oooooo Lalalalalala…………