Dialog di antara Danish & Papa

Di suatu hari yg bening dan tak berapa nak panas sgt (tp dah berpeluh gak ketiak nie)… Terjadinya satu peristiwa yg sgt menyedihkan😦 Al-kisahnye, terdpt dua org anak beranak yg telah membawa diri yg duka lara. Mari kita baca apakah dialog mereka😕

Inilah dia rupanye dua beranak yg dimaksudkan sprt di atas

 

Danish : Papa, kita nak ke mana ni?

Papa : Danish ikut ajelah mana papa pi! Mama taknak masakkan utk kita lagi so baik kita bawa aje diri…

Danish : Mama taknak masak utk kita? Aikkk, pelik gak…. Sbb Danish baruuuuuuuuu je pas mamam tadi. Mama yg masakkan nasi + ikan goreng + ada kicap sket. Sedapnye…

Papa : Itu Danish… bukan papa! Mama bz dgn fesbuk + blog mama tau… Papa rasa mcm TERpinggir pulak skang

Danish : Terpinggir tu apa papa? Dlm beg yg papa bawa tu apa?

Papa : Terpinggir tu mcm rasa tak disayangi lah… Adoi budak kecik ni. Byk soal lak!!!! Dlm beg papa ni kamera lah. Mana boleh tinggal

Danish : Owwwh, kamera? Nape papa tak bawa jer skali Xbox papa tu? Danish tau bila mama dgn Danish tido papa main sowang2 kat luar kan! kan! kan!

Papa : Xbox besar sgt lah! Kamera ni senang bawa. Bila tetiba takde duit Danish leh jadi model nnt papa leh jual gambar…

Danish : Kesian kat mama… Sure mama tgh susah hati papa merajuk. Danish taknaklah ikut papa… Nanti sape nak bagi Danish makan, masak utk Danish… mandikan Danish, layan Danish….. Teman Danish tgk kartun…. Yg phm bahasa Dannish…

Papa : Danish kena ikut papa gak….

TETIBA SHJ…………………….

 

Danish : STOP!!!!!!!!!!!!!! STOP!!!!!!!!!!!!!! Papa, pls stop kejap!!!!!!!!!!!!!

Papa : Nape Danish? Why? Why? Kat sini takde kete pon

Danish : Baik kita balik kat mama balik. Papa pujuk mama ok?

Papa : Mama tu garang sgtlah Danish…. Ishhhhh……. taknaklah papa!!!

Danish : Papa belikanlah mama henbeg Gucci ke Prada ke… takpun belikan mama cincin berlian 18 karat yg mama dok tgk dari jauh aje kat Tomei bila pi sana😈 Sure mama tak merajuk dgn marah kat papa kan kan kan kan…

Adoiyaiiiiiiiiiiiiiiii, kalaulah Danish boleh berkata-kata mcm dialog kat atas lagi2 part yg last sekali, sungguh bahagia rasanya hati ini…😆