Mata boolat mengamuk pulak!!!!!

Sebelum ini aku ada story psl Danish demam dlm post sebelum ni. Kalini aku nak story & kongsi pic2 Danish mengamuk pulak!😦 Danish jarang bersikap demikian kalau dia rasa bdnnye sihat…😐 Diikutkan story, selepas baik dari demam (Danish jarang demam & demam haritu kali ke-3) Danish kena batuk2 & selsema pulak!!!

Sbnrnye, bila demam menjengah anak aku jarang sekali Danish akan mengamuk. Tak pernah sesekali rasanya. Cuma Danish akan buat perangai bila dia diserang virus selsema & virus batuk. Sian anak mama batuk2 sampai muntah!😥 Mama dia lak kalau anak dah muntah dah start rasa pening2 + nak muntah gak. Aku tak kisah kalau aku kena bersihkan najis ke darah ke apa ke… Tapi kalau muntah sorry sesangat!!! Aku mmg akan cepat kalah beb😐 Ntahlah, ikutkan psiko semata2 tp pabila aku cuba kuatkan mentaliti aku tetap tak berjaya… Mcm mana??? Nasiblah hubby memahami aku. Pas aku lap2 muntah aku baling kain2 & hubby dok kutip & bilas & basuh kemudiannya. Aku??? Alamatnya sebulan kain berendam aku takkan usik 8)

Batuk & selsema yg Danish kena kalini adalah baru jer kali ke-2. Hancur luluh hati aku bila tgk Danish terbatuk-batuk tak berhenti2. Rasanya hati mcm disiat2 bila dia start mengamuk sbb takleh bernafas melalui hidung. Bila tgk Danish tido, lagi hati aku tersentuh sbb nafasnya berbunyi😥 Bila dia nak main2 hilang mood bila Danish start batuk2. Sudahnye melepek kat atas bangku aku. Kalau dulu sebelum dia sethn (bdn still kecik lagi) aku larat nak dukung sambil dodoi2kan Danish. Skang ni, dah tak larat…….

Alahai anak mama… Cepatlah sembuh ye sayang!!!! Mama sayang anak mama… Setakat ni alhamdulilah Danish bukannye kategori kena asma / lelah / semput. Sbbnye, aku since dari kecik ada penyakit tersebut. Agak bahaya juga sbb dah dua kali aku masuk hosp & pakai penyedut gas tu. Arwah mak ckp aku mcm dah tak bernafas…😥 Kerana itu juga ayah & arwah mak jaga aku elok2 taknak aku kena utk kali ke-3. Org2 tua ckp takut kali ke-3 akan pendek umur. Wallahualam… Tapi, arwah mak juga yg pergi dahulu😥

Oklah, mari kita layan pic Danish nak! Aku capture pakai hp aje & aku edit mana yg boleh. Jom….😉

Nampk tak bende yg budak kecik ni pegang? Budak kecik ni sbnrnye tgh lalok sbb baru pas mkn ubat batuk + selsema. Mslh probnyer bila dah ngantuk dia nak tahan mata so mainlah ntah apa2 mainan. Budak kecik ini sedang pegang garfu utk dimasukkan dlm bekas telur tersebut😀

Budak kecik ini da start mengamuk sbb bila angkat itu bekas telur berisi garfu tetiba jatuh. Lagi mengamuk bila dia dah batuk2 + nmpk mama dia amik gambo dia

Si budak kecik yg berusaha memasukkan semula garfu ke dlm bekas telur tp sambil mulut mengomel2

Sudahnye…. UWAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!! mama…mama…mama…

Ha, sampai terguling2 nangisnye! Plus batuk2 lagilah buat si budak kecik ni tak tenteram. Tp mama die still dengki budak kecik ni dgn amik gambo die😛

Budak kecik dah penat + mata dah layu. Alolololo……….. Siannye anak mama ni ek

 

Setelah selesai proses menjerit, guling2 & mengamuk Danish muntah pulak dah! Kesian si budak kecik ni. Makanan yg dimakan kat umah nek Uda pon dah TERbuang skali. Habes baju tido & Tiggernye. Memula dah berhenti nanges bila papa dia amik Tigger utk dibersihkan, start balik bunyi enjin dia! Alahai……. Dah salinkan baju serta segala-mala aku sapukan vicks (kalau boleh minyak panas aka minyak yu yee cap limau – kebetulan dah habes) kat dada depan, belakang & lumurkan kat tapak kaki. Arwah emak aku pesan, petua org2 tua… utk bagi rasa panas katanya. Setakat ni, alhamdulilah mujarab😉 Aku telahpun praktis utk diri aku sendiri. So, pasni juga mama & papa Danish get ready kaler kuning bertepek kat dahi Danish ajelah😆