Mentor & Protege

Tara.. Tara… Tara…

Bila balik kampung 4sure aktiviti kegemaran Danish kat Kg Umbai ACARA RIANG RIA bersama2 kazennya. Wah, punya sukenye dia sbb kazen ramai keliling dia. Kdg2 dengar bunyi gelak2, pastu tetiba bunyi menjerit & last sekali akan dengar bunyi nanges lak😆 Pastu akan berulang balik gelak2 & seterusnya. Dah kata budak2 ye tak!!!!😉

Kalau nak tahu si Danish dah ada protege. Tak sangka rupanya anak aku mampu menjadi seorg mentor yg baik!:mrgreen: Protege yg paling Danish sayangi ialah Arif Zafran. Bila nmpk aje mentornye, si Arif akan mengikuti setiap jejak & langkah yg Danish lakukan. Hinggakan balik kampung baru2 ni bila nmpk Danish lumba kete Arif nak juga naik kete & berlumba. Bila dapat naik kete, lagak sombong pulak si Arif Zafran ni😈 Si Danish dok pandang aje kelagakan protegenya. Bila dah geram sgt Danish gigit si Arif😆

Jom kita tgk gambo Muhammad Danish & Arif Zafran ketika sesi discussion cara2 naik kete & membawa kete dgn betul… Danish menerangkan langkah demi langkah!!!!😆 Arif Zafran pon mendengar dgn penuh khuyuk & penghayatan. Yelah, nak jadi pelumba kete yg disegani kenalah dengar ckp mentor kan!😛

Tapi, sorry bebangat sbb gambo tak canteq sgt. Biasalah bila pakai hp ni tak dptlah nak fokus aksi2 si bebudak kecik ni. Aku rasa aku da edit dgn canteq bagi kasi tatapn korg semua😀

Danish : Arif, kalau nak naek kete pastikan pakai kasut pastu sit belt tau!

Arif : Ayai kapten! Tapi, kalau kaki ayam takleh ke? Bosanlah pakai kasut. Mama kdg2 asyik tertinggal dlm kete. Ayah lak bawa balik KL tak check pon Arif ada kasut ke tak

Danish : Eh, kena pakai! Sbb papa sifu ckp nanti ada cacing masuk kat tapak kaki. Eeeee, gelilah…. Takpe, sifu ada kasut nike yg tak pakai lagi. Arif pakailah

Arif : Nasib Arif ada kazen boy. Kalau tak susah gak nak pinjam kasut kat gegirl PakNgah!!! Semua pink dgn purple. Malulah!!!!!

Danish : Apsal Arif joget2 lak kat situ? Sbg pelumba kete kita kenalah gagah & berani. Jgn joget2 mcm tu

Arif : Ala, mama ckp takpe budak kecik joget2 Arif pon tau buat muka comel tau!

Danish : Eh, lagu Mickey Mouse lah. Adoi, ni takleh tahan nak joget ni Arif…

Arif : Meh kita joget sesame sambil check enjin kete ni nak sifu…

Danish : Arif cuba tekan button kat stereng tu! Sifu tekan situ tadi ada bunyi2. Syok juga…

Arif : Aiyaii kapten! Alamak, mmg adalah… Sifu apa kata kita tunggu ayah Arif dgn papa sifu balik umah baru kita naik kete ni nak!

Danish : Betullah, takpayah susah2 kita tekan minyak dgn break. Sbb nmpk ada kotak itam yg diaorg pegang. Pastu kita leh relaks2 dlm kete sambil tekan butang ada lagu tu kan! kan! kan!

Arif : Apa lagi meh kita joget…..

Hmmm, itulah dia da kata budak2 kan! Opps kete kaler pink pulak kan😳 Mereka pinjam kete kazen gegirl PakNgah & MakNgah lor… Kazen gegirl jer yg ada kat kg….. Bubye!!!!