Kenapa Remaja Seks Dalam Tandas?

Situasi : Pelajaran Bahasa Melayu. Cikgu Sahab meminta pelajar menghuraikan pendapat dan pandangan masing-masing mengenai tajuk “Kenapa Remaja Melakukan Maksiat Dalam Tandas Awam

Pelajar Perempuan  : pada pendapat saya, remaja yang sanggup melakukan maksiat dalam tandas adalah dari kalangan mereka yang tidak berkemampuan menyewa bilik hotel.

Pelajar Lelaki :  Saya tidak bersetuju kerana ada diantara mereka yang datang dari golongan berkemampuan tetapi masih melakukan perkara sedemikian.

Pelajar Lelaki 1 : Menurut firasat saya, remaja tersebut berada dalam keadaan kelam kabut. Tak sempat cari hotel. Dan sebab utama yang lain, mereka buta tentang agama.

Pelajar Lelaki :  Saya tidak bersetuju bahawa pelajar tersebut buta tentang agama.

Pelajar Lelaki 1 : Kenapa pulak? bukankah umat yang melakukan maksiat sebegini sebenarnya tidak tahu atau tidak menghayati pendidikan agama?

Cikgu Sahab : ( bertanya kepada Pelajar Lelaki) Mengapa kamu tidak bersetuju dengan pendapat Pelajar Lelaki 1?

Pelajar Lelaki : Sebenarnya mereka amat arif dengan agama. Sebab mereka tahu yang malaikat TIDAK akan masuk tandas. Oleh itu, jika mereka melakukan maksiat dalam tandas, malaikat tidak dapat menulis amalan buruk yang mereka lakukan.

Cikgu Sahab : ?!!

Aku terbaca cerita lawak di blog REMAJA & aku tergelak2 besar membacanye……. 😛

Advertisements