Kanda … Dinda

Aku sesaje nak share lirik lagu ni sambil + menganyam sket komentar2…🙂
Hehehehe…………… Mari kita nyanyi sesama eks….😀
Oh Kekanda jangan irihati,
Dinda naik pangkat lagi..
Komentar Aku : Hubby aku dgn slamber akan ckp “ayang naik pangkat? tak heran, gaji abg totap tinggi dari ayang” -> erkk???????? ngeeeeeeeeee
 
 
Oh Adinda, Kanda mana dengki,
malah Kanda support bini..
Komentar aku : iyalah tu abg oiiii…. gaji abg aje da cukup kan kan kan!!! Tp bagilah bini abg ni merasa enjoy dgn duit titik peluh sendiri. Huhuhuhuhu
 
 
(P) Jadi Dinda mahu mengambil masa
Komentar aku : wait for the 2nd bb ok abg…😛
 
 
(L) Tapi Kanda mahu segera
Komentar aku : huh, semua nak cepat! Anak makin lasak tau… penat ni…
 
 
(P) Dinda ingin berjaya dalam kerjaya
Komentar aku : oh sbgku syg… dahler abg tak bagi ayg carik keje lain. Bagilah can ayg gunakan kepandaian ayg kat tmpt keje ayg ni aje
 
 
(L) Tapi Kanda mahu cahaya mata
Komentar aku : nantilah syg oiiii…… lom ready lah! Sakit tau masa ngandungkan Danish dulu!!!!
 
 
(P) Dinda belum bersedia
(L) Kanda dah beria ria
Komentar : apa kata abg yg peknen lak?😛
 
 
(P) Jadi yg mana satu?
(P+L) Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka
Komentar aku : iyalah abg…. all for u lah! tp kan abg dah janji sebelum kahwin lagi, abg bagi ayg keje apa ajek!!!! Pls pls pls…
 
 
(L) Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga,
lekas cemburu buta
(P) Oh Kekanda, Dinda perlu berhati hati,
tak rela dikongsi
Komentar aku : abg kata ayg lah segalanya dari dulu sampai skang! taknak eh carik lain…
 
 
(L) Kanda kerja overtime, terlebih masa
(P) Itu yg Dinda harus berwaspada
(L) Ini semua demi masa depan keluarga
(P) Dengan Dinda atau sebaliknya?
Komentar aku : I TRUST U abg!!!!! tp, bagilah bini abg ni kumpul duit byk2 dulu hasil titik peluh sendiri ok…
 
 
(L) Kanda kerja malam
(P) Dinda kerja siang
(L) Jadi bila nak bertemu?
(P) Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda!
(L) Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda!
(P+L) bagaimana? bagaimana kita nak selesaikannya?
apa keputusannya?
(P) Oh Kekanda mari Nyawa, kita cuba komunikasi!
(L) Oh Adinda mari Sayang, kita cuba toleransi!
(P+L) Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan,
(L) Kanda polar kutub Utara,
(P) Dinda kutub Selatan
(P+L) komunikasi, sikap toleransi! itu yg kita perlu,
(P+L)Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,
(L) Walau kita sering dgn cara masing2,
(P)Kanda yg Perdana,
(L) Dinda yg Utama,
(P)Kanda sgalaNya..
(L) Dindalah Nyawa,
(P+L) kita tetap bahagia bila bersama sama
bahagia bersama,
bersama slamanya,
bahagia slama- lamanya!
Komentar aku : apa yg penting….
1) Saling mempercayai
2) Saling menyayangi
3) Ingat pd Allah yg beri kita sekeluarga rezeki
4) Tahu t/jwb masing-masing