GREEN GREEN GRASS BY THE RIVER

Tajuk entry menggamat kenangan satu tika dulu yg mana citer ni agakler glamer kan! kan! kan!๐Ÿ™‚ Aku & arwah emak yg sentiasa mengikuti citer ni. Aku suka giler watak budak kecik & ayahnye yg handsome๐Ÿ˜€ Tapi, citer ni byk mengajar erti kasih sayang sebenarnya bukan. Teringat kat arwah emak……………………………………………..๐Ÿ˜ฆ

Tapi, utk harini aku bukan nak citer psl citer ni. Aku nak citer satu kenangan utk aku yg sgt LAWAK ok! Aku tak tahulah lawak @ idak utk kamu sang pembaca……

Alkisahnyer, aku balik umah dah lewat dlm kul 10lbh mlm gak ler pas office hour. Otak mmg giler dah jammed sebab pikir dan pikir dan pikir. Hubby aku pulak da muncung sedepa๐Ÿ˜› Manakala anak aku lak dah merajuk (taknak pandang muka aku langsung). Bak kata hubby ~ buatpe keje penat2 + teruk2 kalau gaji still mcm tu. Bagilah senior yg buat! —–Tet——- aku no comment sbb bos da bagi aku buat aje. Dah nama keje kan!!!!!! Takpelah abg, bila dah cukup duit ayang ikutlah kehendak abg tu (sedey lak rasanya sbb nak gak merasa sumthing utk diri sendiri yg boleh diceritakan kat anak2. Tp,…….. ……… —-> Hanya jauhari mengenal manikam)

Berbalik kpd citer aku tadi. Biasanya bila dah masuk bilik air 1st step aku ialah rasa dulu air sejuk @ tak. Yelah, org mcm aku ada semput takleh suka2 terus mandi lagi2 bila dah malam. Mau esoknye aku MC… Pastu aku akan berus gigi dulu & baru cuci muka (Aku kan seorg yg ada tata tertib so setiap hari & hampir ke usia 29thn aku tetap dgn step aku :-P)

Dipendekkan citer mlm tu aku nak basuh muka dulu. So, aku pon amiklah pencuci muka tersebut dgn yakinnya terus memicit pencuci itu ke tapak tangan aku. Menjadi tanda tanya kpd aku sbb pencuci muka kaler putih dahtu bila kena air tak berbuih. Lebih2 lagi mcm ada rasa mint aje kat tapak tangan๐Ÿ˜€

Aku pun tanpa byk soal (sbb da kepenatan & malas nak pikir) teruslah mencuci muka. Mak aiihhhhhhhhhhhhhhhh…………………… pedih siot!!!!!!!!!! Rupanya aku pakai ubat gigi aku (FYI ubat gigi aku & hubby jenama berbeza). Aku marah pd diri sendiri sbb tidak check status hasil picitan aku.

But, aku gelak sendiri…. PADAN MUKA UTK DIRI AKU SENDIRI sbbnye semua barang nak kaler hijau (feveret green kaler katakan!) Pencuci muka pun kaler hijau (Clean & Clear Aloe Vera) + Ubat gigi Sensodyne (freshmint). Bila dua2 diletak tegak of coz dah sama tinggi. Bila dibelakangkan mmg nmpk sama…………

Aku cer citer cer citer kat hubby. Then hubby juz gelak to me & padan muka balik kat aku!!! Booooooooooooooo…….. konon nak perfect tapi hasilnya??? Tumbuh jerawat kat pipi aku๐Ÿ˜€

Moral in this story : Kalau dah penat sgt pun, pikirlah keadaan hubby, anak & family. Krn mereka memerlukan layanan & kasih sayang….

ADIOS!