Alya Maisarah yg ketakutan!

Hujung minggu yg baru BERlalu ni (sprt dlm cer citer blog En.Papa)… aku, hubby & Danish pi ke Kedah. Plan asal nak terus jek pi Langkawi tapi tak jadi. Mayb kami akan berjalan2 di lain masa pulak. Ehem! Papa, jgn lupa yek janji tuan hamba yg kita kena pi jalan2 thn ni jugak…. Tak kira… Tak kira… Nak jugak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!🙂

Aku berjalan dgn ayah + adik-beradik aku skali. Saje nak mengeTEST kete baru😛 Dlm adik-beradik aku, barang sesape baru beli kete perlulah merasmikannya dgn berjalan jauh2. Muhahahaha……… Tapi sedey😦 Sbb arwah mak dah takde. Bila berjalan2 & berhenti kat tempat2 tertentu aku nmpk ayah aku layan perasaan. Bila minum / makan, sure ayah akan amik apa yg pernah dikongsi sama2 dgn arwah emak😦 Sedey gak tgk ayah mcm tu. Hurrmmmmmmmm…………………………………………………………………

Berbalik pada tajuk aku yg mana kami bertemu anak buah aku si Maisarah (aku ada story dlm post aku sebelum ni :-)) Kesian anak buah aku sorg ni…. Dia kecut perut bila nmpk Danish! Mcm mana tak kecut perut. Danish punye lagak mcm samseng… Adui anak aku ni… Kami suruh Danish syg Maisarah, memang Danish buat. Dipeluknye siap usap lagi rambut Maisarah (berlakon jer lebey anak aku ni). Pastu terus ditamparnye Maisarah. Melaung sudahnye… si Danish dok gelakkan Maisarah bila dengar Maisarah menangis… Grrrrrrrrrrrrr

Apa2pun meh layan gambo Danish dgn Maisarah🙂

Danish nmpk Maisarah terus datang. Bila Maisarah lari, si Danish kejar pulak Maisarah. Sudahnye, menangis Maisarah sambil berlari-lari. Adoi! (sorry gambo amik pakai henpon jer)

 

See muka Maisarah? Ketakutan + menangis! Ciannye anak buah MakLong ni kan. Kena buli dgn Danish. Yg budak kecik tak tau bahasa lak time ni, konon datang nak pujuk… Tp atuk lbh mengetahui perangai cucunye sorg ni🙂 Ikut sapelah si Danish ni jadi kaki buli ek?????