4 Dara Pingitan

Assalamualaikum wbt….

Haluuuuuuuuuuu bEe in d house nak berceloteh harini😉 Celoteh apa pulak ek???? Hehehe, takde apa2lah cuma nak kongsi gambo riang ria bEe dgn adik-adik. Gambo ni diambil masa adik sepupu nikah. Sebelum ni pun bEe ada juga bercerita mengenai angan-anganku dlm post entry ntah bila jadi kenyataan…. Agak terharu & sedih juga ketika kami semua berkumpul, tetapi arwah emak tiada lagi. bEe yg plg sulung perlu berkorban ganti arwah emak memandangkan makcik yg kahwinkan anaknya ni adalah kakak arwah emak. Takpelah, nasib kami semua dah besar pjg jadi kami semua cuba juga menguatkan hati.

Meh lah kita layan aje gambo utk hari ini….🙂 Kalau cantik TQVM bEe ucapkan belum lagi ada komen dah perasan😛 Kalau rasa ada yg kurang cantiknya, komen ajelah yg mana patut kan!!!!!! Yg pasti 4 Dara Pingitan dahulu, hanya tinggal 2 Dara Pingitan wokeh😉 Sementara stok masih ada kena menyembah daulat Mak Engku dulu hahahaha😛

 Uda (dgn Alya Maisarah – d only cucu gegirl), Angah yg juz nmpk muka separuh aje, Along yg suka buat senyum mcm tak ikhlas & Acik (sambil dukung Danish yg busyuk – d only cucu boboy!!!!!)🙂

 bEe & hubby with the pengantin pd hari bersejarah itu😉 ~ Congrats To her!

Again……….. Uda, Along, Pengantin, Acik & Angah………… 2 mak dara & 2 anak dara😛

Hahahaha……… mana satu pilihan hati? Ceh mcm nak buat contest Ratu Cantik pulak ek!😉 Tp, yg pastinya ketika majlis ini telah hampir ke penamatnya, adalah seorg Hamba Allah yg kecik ni buat action kame pulak. Meh kita tgk apa yg dibuatnya…..

Mama borek & Anak juga nak Rintik-rintik ker???

 

Apakah kesimpulan anda mengenai gambar tersebut di atas? bEe sbnrnya penat nak melayan karenah budak kecik ni skang. Makin besar, semakin lasak lagi2 boboy…… Aduhai, setakat main panjat2 pastu jatuh dah tak hairan dah budak kecik ni. Tapi, bila budak kecik ni dah mula buat memek muka mengajuk mama & papa dia tu yg bEe geeeerrrrrrrraaaaaaaaammmmmmmmmm sgt2. Takpelah dah nama budak nak membesar kan! kan! kan!🙂

Skang budak kecik dah pandai ckp. Di antara butir yg keluar dari mulut budak kecik :-

~ atuk…aki…nek

~ meow (merujuk kucing)….tat (cat)

~ tutu (susu)

~ tatak (kakak)…..aba (abg)

~ baby

~ mama…papa

~ two…..ti

~ meh…..nah….nak

~ tit (sakit)… immi (kartun timmy time)

~ abiya (yg ni sampai skang bEe & hubby tak phm)

 

Seronok bila dgr budak kecik membebel sorg2. Hehehehe……😀

 

Nota Kaki : Tahniah kpd kazen bEe sprt di atas yg bakal menimang cahaya mata pertamanya sama ada hjg bulan 12 ataupun awal bulan Januari thn depan… Nmpknyer, Danish dah ada friend lah nnt…😉