ARAHAN yg diarah

 As Salam & Selamat Berpuasa😉

 

 

 

Agak2 kwn2 semua mudah utk membaca teks kat atas tu?😛 Warna mana pilihan kalbu & yg mana ejaan yg salah????

Hehehehe, ini post bkn psl meneka ejaan salah @ betul ek! Cuma utk berkongsi mengenai sesuatu arahan yg diberi😉 Andai kwn2 menerima satu arahan berbentuk mesej lisan, apakah tindakan kwn2?. Apakah yg ada dlm kalbu kwn2? Lagi2 kalau tetiba yg bagi arahan tu pulak di antara kwn2 se level kita @pun org bwh kita? Mcm mana peberimaan akal & hati kwn2 ek?

Atau mungkin kwn2 dlm kategori :-

1) Menerima dgn senang hati

2) Berfikir “mengapa dia bg arahan kat aku”?

3) Buat bodoh aje / pekakkan telinga

4) Berkata dlm hati “bende senang pun takleh buat ke?”

 

Jeng jeng jeng…….. Bukan apa, bEe pun kdg2 ada juga terlibat sprt situasi di atas. Kalau bEe dlm keadaan busy bila terima ARAHAN tersebut, bEe tgk dulu muka org tersebut. Adakah dia turut busy & sgt memerlukan bantuan bEe? Jika dia pun busy sama2 biasanya bEe akan tolong aje (mungkin kwn TERlupa mengajukan ayat “minta tolong kau boleh”?)… Kalau mmg kwn tersebut takde keje tp suh bEe buat keje dia, mmg bEe bolayan aje😛

Hakikatnya, tepuklah dada tanye selera di mana kemahuan & kemampuan kita utk membantu. Kdg2 kita terfikir yg kita dah byk tlg kwn2 lain tp bila kita memerlukan bantuan mereka pulak, mereka bolayan dgn kita. Ada tu mungkin yg siap ckp blkg psl diri kita (padahal tlg kita buat keje). Bila bEe dlm situasi begini, bEe takkan lagi berurusan dgn org begini…😉

Tak perlu takut utk menyatakan TIDAK jika kita tidak mahu melakukannya😀 Nnt, diri sendiri juga yg rugi kan kan kan!!!!!

 

Nota Kaki : Ku menunggu alamat dari kwn2 yg menang contest https://sakura040582.wordpress.com/2011/08/12/kisah-lara-mereka-hebat huhuhuhuu….