Imej, Gaya & Keunggulan…

As Salam kwn2 & readers🙂

 

Memilih utk begini (credit to www.iLuvislam.com)

 

“ataupun”

 

Memilih utk begini????😎 (from MrGoogle)

 

 

Hehehehe………. Harini bkn nak celoteh kosong juz nak sharing ttg imej diri kita as manusia tak kiralah lelaki @pun wanita😎

Imej yg bersih datangnya dari hati yg bersih, suci & ikhlas… Betul ke???? Ada juga yg kita jumpa mmg cun & hensem plus bergaya habeh ni! Bila dtg umahnye / masuk dlm keretanya / tgk meja keje @ study dan bla bla bla….. mak aihhhh tak serupa bikin pulak!!!!!!!!!!!!!!!!  Cuba ce cer skit nape??? Tp pelik juga dgn org mcm ni kan! Nak semuanya perfect tp sbnrnya hanya luaran……

Ada juga yg lengkap berpakaian sopan + imej melambangkan agama tp, hampeh juga!!!!! Tak boleh control marah / kdg2 bila dah ketawa tak hengat dunia… Susah juga nak cari imej & berpawatakan sempurna. Lbh2 lagi bila seseorg tu still bujang & dara. Mcm2 nak kena ingat & control…

Sbnrnya, berbicara ttg imej, gaya & keunggulan ni…. tak perlulah dipjg lebarkan cerita. Zaman skang dah moden ye tak! Nak muka cantik leh p pakai botox @pun suntik je vitamin C😛 confirm meletop lah muka ke dagu ke apa ke yg rasa nak ditonjolkan. Mgkn juga ada yg memakai susuk!!! Mak aiihh mcm suspen aje kan! Tp apa bende yg masuk dlm badan kita, perlu beringat sebelum kena… Kesenangan & kesempurnaan hanyalah sementara. Sedangkan yg kekal di ATAS SANA😉

 

Yg penting di sini bEe sentiasa mengamalkan petua :-

1~Senyum selalu dgn ikhlas (tak kiralah kpd yg kenal atau tak kenal)

2~Hati & pandangan mata perlulah sentiasa ikhlas

3~Sentiasa bersangka baik

4~Amalkan membaca ayat kursi sebelum keluar rumah (utk pendinding pun iya juga :cool:)

5~Membantu org lain dlm kesusahan (dgn syarat hati perlu ikhlas & tidak mengharapkan balasan manusia)

6~Redha…😉

7~Memaafkan org lain (yg ni kdg2 bEe susah juga nak buat yelah, kita ni manusia biasa…..)

8~Sentiasa berdoa kpd Allah

 

Pokok pangkalnya, hati perlu baik…… Barulah org akan hormati diri kita! Walau kita pakai baju terbalik ke atau tak cun ke, bila hati ikhlas, insyaAllah….. Allah akan pancarkan NUR di wajah kita🙂 Owh ye, teringat masa bEe bujang2 dulu… Kalau bab imej ni, bEe kureng skit titiberatkan. Kalau pakai baju tu ikut sedap hati naluri aje😛 Kdg2 masa kat U dulu pun nak keluar ke KL pakai selipar jepun je😛 mesti korg tak percaya kan! Nak suh pakai lipstik pun susah… hahaha

Tp, semenjak dah bersuami ni, husband bEe byk main peranan dlm membentuk imej bEe tp sikap bEe takleh ubah😛 Mcm pelik kan! Selalunya wanita yg byk memainkan peranan dlm membentuk imej lelaki…😆 Tp, itulah hidup bEe & husband:mrgreen: Walau bagaimanapun, kami tetap saling melengkapi😎 Ha, korg jgn ingat bEe ni selekeh tp bEe pengotor ye!!!!!!!!!!!😈 Kalau bab kebersihan, bEe lah org pertama….😆 So, mcm mana dgn kwn2??? Siapa pengkritik tetap imej kwn2???😛

 

 

Nota Kaki : Blog bEe telahpun bertukar imej… Apa komen anda????? bEe memerlukan komen anda semua🙂