HEBAT ke kau?

HEBAT sangatkah kau dengan gaya kau? Sampai kau nak “jerk” gaya org lain?

HEBAT sangatke kau bila kau kata kau kaya? Sedangkan kau byk aje hutang plus kad kredit😛 (ditambah pinjam duit org takmo bayar)

HEBAT sangatkah kau mengata org lain aje yg salah? Sedangkan kau pun ada juga buat salah (dah salah taknak ngaku siap buat propa yg org saje nak kenakan kau) uwek!

HEBAT sangatke kau bercerita pd dunia tentang kesusahan kau? Sedangkan ramai lagi org yg susah kat dunia ni (tu nak meraih simpatilah….)

HEBAT sangatke kau bila kau tgh “drive” tetiba sesukahati kau aje memotong lane kanan tanpa bagi signal siap maki org belakang kau lembap mcm siput babi??? (agak2 sape yg mcm siput babi dlm kes ni?)😛

HEBAT sangatkah kau bila kau sesukahati memaki hamun ibubapa kau bila apa yg kau nak dapat tak dapat? Kau tahu tak neraka sedang tunggu kau?

HEBAT sangatkah kau bila kau suka suki tunjuk kau “power” sedangkan kau “looser”

HEBAT sangkatke kau bila kau kata yg kau sakit sampaikan semua karja tak dpt buat. Kan lbh afdal kau mc je awal2 dari buat org jeling kau kan?

HEBAT sangatke kau ada brg2 “branded” takmo beli made in Msia (konon brg celup) sedangkan bila tgk barang yg kau pakai ada juga yg bila SALE baru kau beli!

HEBAT sangatkah kau tak keluarkan zakat, tak bersedekah… sebab kau ckp kau kaya @ kau kayap sebenarnya?

HEBAT kah kau dari ALLAH sedangkan kau hanyalah hamba yg lemah?????

 

 

Nota Kaki : mood kacau bilau bila kat hidung ada bendalir, tekak payau plus kepala pening2…. nnt bEe pelan2 BW ke blog kwn2 eh😉