Bicara Danish *1

Lately Danish sunyi skit… Mama kdg2 mcm taknak layan Danish main pun! Sibuk kemas umah dgn masak. Hari minggu pun mcm tu juga. Tp pelik juga… Bila makin dikemas makin mama tak puas hati. Danish tahu mama cerewet kalau bab kebersihan😦 Danish tahu salah Danish sepahkan mainan, taburkan bedak, losyen dll. Tp Danish buat mcm tu nak mama layan Danish jek. Sudahnya Danish kena marah!

Danish suka tgk Boboi Boy & papa kata mama mcm kapten Adudu sbb garang! Mula2 Danish tak setuju tp rasanya setuju kot! Danish tahu mama penat. Keje start kul 8.30pg balik kul 5.30ptg pastu amik Danish, kena tempuh jem lagi. Kalau mama dah boring dlm kete sbb jem, mama ajak Danish nyanyi lagu Timmy, Boboi Boy dgn Chipmunk dlm kete. Danish suka tau mama….🙂

Huurrmmm.. papa pulak, sejak masuk kat tmpt keje baru asyik busy aje. Slalunya kalau amik Danish dari umah nek, papa mesti ada. Sampai umah kami berdua bermain-main gado-gado sambil tunggu mama masak😉 Tp skang ni, sampai umah je Danish sorg aje main pastu dlm kul 7.45pm mama ajak keluar katanya jemput papa. Bila tiba kat LRT Danish tahu papa ada🙂 Suka sangat sbb dpt main dgn papa….

Bila tiba hari minggu Danish pelik sbb bgn tido papa takde. Bila tanya mama, katanya work. Ntah mende tak phm….. Bila tunjuk pintu, mama kata tunggu papa balik. Boringlah!!!!!!! Bila papa ada kat umah, Danish tarik juga bulu kaki papa ajak main tp papa ckp papa sleep dulu. Takpelah Danish cucur air susu, confirm papa tak jadi tido…. hehehehe😆

Alamak, papa marahlah Danish main galaxy tab dia…. Nnt bila papa & mama tido Danish taip lagi tau! Babai…..🙂