Bicara Danish *3 | Hadiah harijadi

image

image

image

image

Hikhik mama dgn papa tak perasan Danish tgh main galaxy tab ni🙂 Memula Danish main weewee dgn uah tp mcm bosan pulak so Danish pun nak kongsi cerita lagilah! Lgpun Danish nak kongsi hadiah harijadi Danish yg lps. Mama janji nak upload kat blog tp takde😦 Takpe biar Danish cerita je🙂

Haritu birthday Danish tau… Suka sgt dpt mkn kek aiskrim… Mula2 mama janji nak beli kek gmbr weewee tp ntah mcm ne ada gmbr meow pulak! Takpelah janji sedap. Ptg 4hb 10, Danish tekejut tgk papa balik dgn mama. Hihi suka sgt! Pastu papa dgn mama pegang beg plastik ada gmbr atuk dgn pizza🙂 Sedapnye… Pak Ngah Syahir, Mak Ngah Syikin dgn uncle White pun ada sekali. Meriah juga kat umah nek uda… Sebelum tu nek uda ajak Danish main tiup belon pastu gantung kat dinding. Hehe bestnye🙂

Masa mama bukak kek pastu mama pasang lilin, Danish teruja sgt dpt main tiup-tiup. Selalunya tgk kwn2 tiup lilin dlm tv je… Kalini tak sangka Danish dpt tiup. Tp kan mama tak perasan Danish dah tepek tapak tgn kat muka meow. Hehe… Pastu Danish kena marah dgn mama. Takpelah, janji best sbb rasa sejuk je tgn Danish😆

Lepas maghrib terus balik umah… Sampai umah kan mama keluarkan hadiah Danish… Wah, Danish dpt beg weewee dgn botol air weewee! Danish terus suh mama pakaikan… Pastukan papa ckp car seat baru yg ada dlm kete tu hadiah birthday Danish juga. Patutlah hari minggu lepas beriya bawa Danish pi shopping test car seat. Mula2 papa letak Danish dlm car seat yg ada nama co…co hjgnya pastu mama tunjuk lak yg nama apot. Katanya lbh murah dan cantik kalernya. Gaya mama ckp mcm mama lak nak duk dlm tu. Tak phm lah Danish fikiran org tua ni. Patutnya suhlah Danish yg pilih ye tak!

Sbnrnya Danish tak suka pakai car seat. Danish suka duk kat blkg pastu bila kete turn Danish pun ikut turn… Danish suka sgt baring kat dashboard blkg… Sbb rasa suam2 jek😛 Tp mama tu mmg mcm kapten Adudu, garang sgt! Papa pulak bila dgr mama membebel pastu join marah Danish pulak. Sedih tau😥 Mak uda Dila bg Danish baju weewee… Tantik sgt🙂 Tima acih ye Mak uda…

Alamak batery dah kong… Nnt Danish taip lagi ek… Babai….