Redha itu IKHLAS, Pasrah itu MENYERAH…

image

As Salam & Selamat petang kwn2🙂

Dah lama betul tak mengarang di muka buku blog ni. Mood skang asyik ke laut dan xtau bila akan tiba ke tebingnya semula😉 Bila da lama diulit kesepian, maka mulalah malas nak BW ye tak! Mgkn buat masa skang bEe lbh sng update apa yg patut aje kat sakura040582 ni. Utk BW kena carik mood. Sementelah target thn 2012 da nak digapai tak lama lagi, so target utk thn 2013 tlh ada dlm kepala otak🙂 Utk capai target ni, usaha… Sabar… Planning A @ B @ C perlulah ada gak! Kalau tak mmg tak dpt capai target…

Ops apa dok mengabung ni ek? Dahlah tajuk takde kena mengena kans….. Hehehe, bEe suka betoi ayat atas tu bila disebut oleh Lisa si comei sambil membayangkan bEe yg sedang berkata-kata di tengah bendang sambil angin sepoi bahasa. Syahdu tu yop!😛 Bg bEe, cite ombak rindu bolehlah bg dlm 3 n half star dari 5star! Sbb bEe mmg pembaca setia novel ombak rindu, so tak sama sprt dlm novel. Huhuhu……. DAN yg pastinya, Maya Karin mmg layak memegang watak Izzah, sbb she’s very sexy u! o_O Btw, tengs to astro 1st kerna tanpa kamoooo tak mgkn bEe dpt tgk citer ombak rindu🙂

Lbh kurang dgn citer Tentang Dhia slot TV3 tiap pukul 7pm. Kwn2 ada gak yg gurau yg bEe terlalu emosional dgn citer tersebut. Sbnrnya, kisah percintaan Dhia since school n 1st love, 70% sprt kisah cinta bEe. Hehehe, cuma alhamdulilah…… bEe dikuatkan jodoh olehNYA. Mengenai emak Dhia tetiba meninggal dunia dlm tido, smmgnya 90% sprt kisah bEe. Scr tak langsung air mata berjuraian bila tgk Dhia meratapi kematian emaknya. Tp, Dhia tu kuatkan! Still boleh sabar tak meroyanwalau mcm2 dugaan berlaku. Harapan, biarlah 2 jasad yg bercinta bertemu Tuhan yg satu juga sprt kisah Tentang Dhia😉 Ye, aku sangat mencintai dia….. Aku sangat menyayangi dia…

Utk thn 2012 bEe hanya ingin menyempurnakan beberapa target yg hampir selesai shj🙂 Semangat yg berkobar2 dah takde. Mungkin sbb mgkn nak masuk 3 series so slow n steady🙂

Setiap tahun akan berganti tarikh dan waktu… Menambahkan bilangan utk angka diri dan diri menjadi persis rimbunan pohon yg makin menyembah bumi… Ku mohon diri punya akar yg kukuh utk tidak bergolek dek ribut atau petir yg silih berganti. Walau dedaun pohonku menguning dan luruh ke bumi serta melayang ditiup angin mendatang, ku mohon jua akarku tetap teguh berdiri meneguhkan lagi iman di hati. Mungkin jua suatu hari nnt aku aku terus layu dek siraman hujan mencurah di tiap ranting jiwa… Namun ku mohon jua aku diberikan kekuatan utk aku terus berdiri… Walau mungkin tidak mungkin sekuntum mawar merah akan tumbuh di ranting kendiri, namun ku tetap bermohon dan menunggu sehingga ianya tumbuh walau hanya di ranting impian… Semoga aku beroleh kesabaran yg tinggi…… REDHA ITU IKHLAS! PASRAH ITU MENYERAH…

Nota Kaki : Semakin sayu tatkala melihat syurga yg dibina semakin siap😥