Edited Story (Part I)

b1

Hakikatnya, ramai yg bertanya so Sakura post jugalah ceritera ini…🙂 Telah beberapa kali ceritera ini di edit-delete-new-edit-delete sbb BLUR! I dont know how to describe myself rite now… This moment memberikan pelbagai rasa – mix feeling! 2 weeks after my last period- I have bleeding-satu line darah merah pekat yg pjg. Sakura ingatkan period yg tak sudah. But after a few days no bleeding lagi. Keluar plak mcm darah coklat-taktahu-no experience… But deep inside Sakura rasa Sakura pregnant cuma baru beberapa weeks if check 4sure negative. Kebetulan doc bg ubat antibiotik plg kuat masa tu utk demam+batuk+selsema yg dah sebulan tak baik. TAWAKAL & BERSERAH masa tu………………..

Dah lewat period (still tak beli kit preganancy-before ni beberapa kali tunggu-frust-taknak pikir). Tp sbb dah lmbt sgt so beli juga. Alhamdulillah ada 2 line-husband ajak p clinic-I said nevermind-tunggu dulu. Disebabkan bebelan berbaur nasihat dari kakak senior mengenai bleeding so p lah jugak checkup. But doc said no worries & still new (almost 5wks).

Buat kje umah mcm biasa-turun naik tangga for normal routin-angkat baldi-bla bla bla.. Ops! Ada cecair coklat lagi tp sikit-CUAK-husband ajak p jumpa doc lagi. Sakura cuma ckp biasa & insyaAllah takde apa2. Dlm hati berdoa juga agar dipermudahkan & tiada apa yg buruk berlaku… Rasanya perasaan yg memula semakin memberat dlm hati (if pregnant-jadi?-tak jadi?)

Alkisah di office di suatu hari-turun naik level 6 (server problem)-terlanggar kotak sampai rasa pitam-angkat 4 files clients (sbb rasa boleh angkat)-lunch-turun tangga (level 2 jer kot). Walau dah rasa kaki cramp & sakit kat ari2 still gagahkan diri ke Guardian to buy my son’s vitamin. Balik office-rasa ada cecair mengalir-buat bodo sbb ingat keputihan biasa-p washroom utk melunaskan hajat kecil-SHOCKED!!-bleeding-color merah cair & ada mcm kristal putih kecik2 (takdak plak darah ketul). GOD!!! What I want to do??-called my husband-go to Puswari-warded for 2 days. Sakura ada fibroid plak! Alamak… knp 2nd pregnancy ni mcm2 jadi?. Morning sickness lg teruk mcm yg 1st dulu & tak tentu masa & bila2 masa aje rasa loya-pitam-nak muntah-asam jadi peneman setia tika ini. Tak lalu makan utk kali ini tp demi baby, Sakura kuatkan hati, tekak & gagahkan diri menelan makanan…

Doc bagi ubat to stop bleeding & kuatkan rahim. From my fwens experienced-they told me take only 1 tabley for 1 day. To me 2 tablet-mix feeling sbb mcm Sakura teruk sgt. Doc pesan if still bleeding so takde harapan. But alhamdulillah, MC for 5 days & no bleeding. Scan-ada kantung bulat, cantik, bentuk bujur sedikit (almost 8wks this time) cuma belum ada heartbeat.

P keje mcm biasa & alhamdulillah still no bleeding. One nigt Sakura bermimpi-berjalan di satu tempat dlm keadaan pregnant. Sedang berjalan tetiba perut jadi kempis-Sakura mencari2 anak Sakura… Terus terjaga dari tido & takleh lena tido memikirkan mimpi tersebut.

After a week pi checkup lagi. SHOCKED! Scan tak nampak kantung. Doc mencari nasib baik jumpa cuma Sakura terdetik di hati KENAPA KANTUNG AKU KECIK DARI YG MINGGU LEPAS? Doc masukkan kamera utk tgk heartbeat-mencari-cari still tak ketemu… Sakura PASRAH & REDHA aje time ni. Kesian hubby sbbnya 13/04/2013 (esoknyer) birthday dia. Nmpk muka dia sayu… Tp nak buat mcm mana. Doc ckp 50-50 (assume calculation silap…)

b

(…………………..continue…………………………….)