Edited Story (Part II) – Finale!

images

Husband mention-Lbh baik hilang yg kecik dari yg besar-TQ abg sbb sygkan wife ni😛. Berkaca-kaca juga mata husband bila doc mention 50-50 & doc pun inform if let say dlm seminggu tak makan ubat stop bleeding.. If no bleeding + after a week scan ada heartbeat insyaAllah ada chance. Tp masuk hari ke-5 (di office juga) bleeding byk & lbh byk dari dulu. Sakura dah ready!!!

Scan-bulat still ada & doc minta wait n see. Esoknya lagi byk bleeding & bila scan benda bulat (janin) dah hancur-LULUH jantung sbb belum 24 hours anak dah hilang… Masa ni genap 8 minggu 3 hari. Doc bagi ubat pil utk force bleeding & cuci rahim… Boleh tahan bila makan ubat tu. Rasa mcm kena induce & ready for melahirkan anak aje (kekerapan contraction every setengah jam). Tp yg keluar adalah DARAH… huhuhu. Nasib Sakura selalu kena senggugut-darah ketul2 perkara biasa & biasa hadapi-ALHAMDULILLAH boleh juga drive lg & berjalan2 (nak jemput husband & anak)😛

Malam pertama – keluar sprt hati ayam yg dilapah dua. Rasanya mcm senggugut

Hari kedua – mcm nak buang air besar yg teramat… Bila p washroom alamak! Yg keluar rupanya seketul darah sebesar tapak tangan org dewasa menyerupai jantung ayam wokey! Siap ada mcm kelongsong tp dah hancur. Rasanya mcm nak buang air besar yg tak boleh ditahan2… (senang crita rasa nak beranaklah)

Hari ketiga – keluar darah bertali siap ada balutan (tak pasti apa benda)-rasanya mayb tali pusat. Rasanya mcm senggugut jugalah…

Hari berikutnya contraction mcm biasa & darah berketul2 tp saiz yg sedikit & kecik2. Nasib baik Danish mmg dah p school so doc juz bg MC to rest & MIL sentiasa ingatkan makanan apa yg perlu dimakan & tak perlu. TQ my MIL!!!🙂

hd_love_wallpapers_20120209_1453943955

Utk harini, alhamdulillah… Sakura ok & no heart feelings! Ops yeke… Once doc said 50-50 so Sakura dah redha. Ntahlah… mak2 dara Sakura ada gak yg ckp mcm2 yg Sakura ni active sgtlah… Takleh turun naik tanggalah. Tp ikutkan experience masa Danish dulu lg active kot. Masa tu kat office lama & no lift service ok. Sampai kandungan 6bln turun naik tangga-meeting-angkat fail ke tingkat 2.

Tp usia kandungan masuk lbh kurang 29wks kena pre-contraction tak sudah plak! Doc juz mention yg Sakura BERnasib baik sbb no bleeding sampai genap 37wks so tak payah force utk beranak tp Sakura MC sampai beranak… dikhuatiri menjejaskan kandungan yg dah membesar masa tersebut. Injection? Mcm2 injection cuma masa 7 bln ada injection utk matangkan paru2 baby sbb berkemungkinan masa tu Sakura akan melahirkan bila2 masa… Alasan : level contraction terlalu tinggi + jalan bukak 1cm. Mcm ni lah… if uolls pnh tgk kertas graf yg skala (masa sekolah dlu2) sampai 100 so Sakura punya bacaan kat EEG setara kat 100 tu.

Bila tunggu tak beranak plak masa 7bln lbh so doc bagi makan ubat tahan sakit sampai 35wks. Hurrmmm, bila ada rezeki utk pregnancy kalini awal2 da problem. Bleeding plak. Mcm pelik sbb kali kedua pregnant plak miscarriage. Takpelah… Sakura anggap takde rezeki dari Allah… Itulah berbeza pengalaman setiap pregnancy kan!…

Allah lbh mengetahui. Cuma, tak sangka Sakura bermimpikan anak tetiba hilang tu jadi kenyataan… Hurrmmm… Spatutnya di kala jejari Sakura menaip ni, Sakura sepatutnya dah genap 3bln & scan 4sure dah nmpk kaki, tangan… jantung, badan… RINDU! Opss berkenaan fibrioid Sakura plak… doc said no worries bcoz setiap wanita yg mmg ada senggugut dari zaman anak dara berpotensi ada fibrioid. DAN… Sakura punya fibroid hanya comel loteh… (hopefully tidak membesar di kemudian hari)

Doakan Sakura dpt rezki lbh baik yer!🙂 Love & Hugs ketat2 uolls. “DARI ALLAH KITA DATANG & KPD ALLAH KITA KEMBALI… REDHA INSYAALLAH ADA LBH BAIK”

tumblr_me9juwnfEt1rvm4aao1_500