T.E.R.B.A.L.I.K

As Salam semua๐Ÿ™‚

Lama plak tak bersiaran kan. Semenjak miscarriage tempoh hari, Sakura busy “menurunkan berat badan”๐Ÿ˜› Ahaks…. my beloved husband complaint yg Sakura dah chubby (esp tang pewot).๐Ÿ˜†

Harini sajer utk bersiaran semasa. Nak potpetpotpet psl my only son (buat masa sekarang :-P). Hurrmmm… agak manja tau! Skang pun asyik ler tanye “mama, mana baby?” (sambil singkap pewot mak dier yg dah kempis lah sangat)… huahuahua. Sian dia kan…. Nak ikutkan Sakura bknlah seorg yg susah nak melekat cuma bila dah melekat tu ada plak macam2 dugaan. Takpe, bagi diri Sakura sendiri… agak bertuah & bersyukur tak semua wanita akan diberi dugaan begini. Bila dak preggy mcm2 dugaan Allah nak bagi. Maybe 1:10 / 1:100 ker…

v

Hehe, kat atas tu pic masa pi area Legoland. Tp tak lah p legoland sbb ketinggiannye tak bley lagi so p kat Thomas. Itupun, nak ajak cukup susak. Macam2 takut…. Mama, nanish (bahasa nama dia) takut tinggila…. Mama, aye (bahasakan diri dia) takut robot.. **robot dimaksudkan mascot mcm pingu or whatever manusia pakai costume mcm mascot** Hihihi…

Cerita psl Danish ni, alkisah mmg dia agak brave.. semua benda nak cuba… byk akal lately (dah nak masuk umo 4thn layak disebut nakal kot)… creative… cepat menangkap sesuatu yg diajar…. adventures…. kalau buat keje lain still dpt tangkap apa org ajarkan…. kalau mengamuk tak makan saman…. apa lagi ek? Cuma yg kelakarnyer takut pada ketinggian (kalau naik lif ke tangga ke dia rasa gayat), takut pd mascot, takut naik bot (apa jua kenderaan air)…๐Ÿ˜†

Hurrmm… mcm mana nak terjemah tu? Darah O+ (mcm mak dia). Gayat ke whatever pun mcm mak dia juga. Almost like his mom boleh? Cuma bila tang pandai papa dia ckp brilliant like his papa plak…๐Ÿ˜› If arwah mak still ada 4sure arwah akan ckp inilah engkau masa kecik *speechless*

v`

** Tersentuh hati bila sang anak bagi kad kat mama sempena Hari Ibu tempohari… At least when he went to school he knew how to wish it…๐Ÿ˜ฆ๐Ÿ™‚

Al-kisah nak cerita psl everything Danish TERBALIK. Alhamdulillah, sejuk perut Sakura ngandungkan dia & senang hati walau melahirkan dia penuh dugaan sebab he is very clever!. Bukan nak puji ke apa ke… Danish dah pandai tulis nama sendiri (tp kena sebut huruf one by one so dia tulis ikut apa yg disebut). CUMA… TERBALIK ok!

untitled

Ha, lbh kurang mcm pic atas tu lah! (pic tu dilukis maknyer :-P) Bila suruh tulis a-m mmg dia boleh buat cuma TERBALIK!!! Alamak aiihhh… Cuma buat masa skang Sakura takmo berkeras sgt baik mengaji sbb he is too small. I want him to enjoy his life before… Maybe dah 5thn baru Sakura berkeras. Sbb TERPAKSA memandangkan budak2 yg naik darjah satu skang at least knows reading baru ditempatkan kelas pertama or kedua. See… pembelajaran utk zaman kini jauh berubah zaman Sakura dulu…. Hurrmmm…

Family Cartoon

Forget about Danish… Now nak story psl diri Sakura. Masa berurut lepas miscarriage bidan yg urut bgtau yg rahim Sakura senget sebelah. Ops! Sakura ingatkan rahim jatuh rupanya bidan yg urut Sakura dulu sengkak rahim tinggi & cantik cuma disengetkan plak. Patutlah dulu nenek tu ada tanya berapa lama nak jarak yg kedua & kalau nak beranak balik jumpa nenek. Tet……………. Sakura ni plak jenis lalalalalalalala… tak amik pusing & bidan yg urut Sakura tu pun bgtau lg yg tujuan disengetkan utk menjarakkan kehamilan. Disebabkan rahim tidak berada di kedudukan yg betul menyebabkan risiko keguguran.

Alkisah & tak Sakura tahu pun๐Ÿ˜› Cetek sungguh ilmu kebidanan Sakura ni. Masa scan tak nmpk plak rahim senget ke apa ke. Doc pakar pun mention dont worry about your rahim. Everything is fine & your bleeding maybe bla bla bla bla… Itulah beza Fakta, Sains & Bidan kampung! Whatever~~~**

Disebabkan MC tinggal 15hari shj so buat masa skang dihentikan dulu proses selanjutnya๐Ÿ˜› Tunggu hjg thn AZAM BARU utk TAHUN BARU.. InsyaAllah…๐Ÿ˜€