Throwback

Hi readers🙂

Alhamdulillah coz today @ 12.37am @ 12 January 2014, I can write as well… Lately I’m too busy with my life, my work and faced d same thing for everyday. Nak ke taknak ke that is granted from DIA so me as a human being must to follow HIS way ye tak!😉

Hurrmm… THROWBACK! Apa ek? Of coz I to remember back all my wishlist (yg happy ajelah ek) from 2012 ~ 2014. Ehem!

2012

D3

Alhamdulillah & syukran Ya Allah for HIS granted! I got my 1st house ehem… together bergabung with my beloved husband lah kan!😆 Not too big & not too small & yg sedang sedang saje for my family🙂 Syukran juga coz our decision to buy a new landed house on 2010 before to buy everything is THE BEST DECISION… Harga umah skang terlalu mahal kot… Tak tercapai dek gaji, kalau capai pun, for sure terduduk utk byr deposit & monthly. Eeeuuwww! Ops, we all bangga tau! Pindah umah_SDN BHD_semua urus sendiri. Bila parents & siblings dtg they all terkejut everything settle_tak payah tlg angkat barang n mengemas) & Sakura boleh lagi memasak utk mereka masa pindah umah dulu!😀

D2

Then, on the last of year 2012 (I think on November kot) my nekad to send Danish go to nursery tercapai jua. Bukan mudah utk menimbang baik n buruknyer, walau hati sentap kadangkala, NIAT diteruskan jua. Sakura tinggalkan Danish yg meraung2 tanpa memandang ke belakang & terus hidupkan enjin kete & terus pergi kerja (still remember that time)_SAYU_NANGIS DLM HATI_TEKAD TAK CALL NURSERY LANGSUNG!!! Bila tepat 5.30pm pecut kete amik Danish. GOD, I see his face so sad & waiting his mama at door. Bila nmpk mama terus Danish menangis_mama hug Danish. Masa tu Danish tak pandai cakap lagi (walau dah 3 tahun)_mama faham apa ada dlm hati Danish_tapi mama perlu hantar Danish ke nursery juga_tiada sesiapa yg boleh jaga kamu dear!😦

FYI, Danish is free diapers on 2Y9(lbh kurang bulan July 2012) wokeh! Bila nak poo poo still use diapers coz Danish takmo poo poo dlm toilet (walau mama dah beli alas potty) & still nyorok belakang pintu😆

2013

D1

Alhamdulillah again! My whistlist to send my Danish go to school @ 4 years termakbul… Suara sumbang_anak terlalu kecil hantar sekolah_DEMI TUNTUTAN ZAMAN SEKARANG_tetap hantar anak. Still have smelly sound_hantar anak sekolah swasta_mahal_nak glamer!_SABAR! Then another bad sound_kenapa tak hantar ke Little Caliph/Genius Aulad (sekolah2 pend Islam + high level english)_STILL SABAR! Kenapa hantar Danish sekolah kat KL plak???

From all Q’s, I only have one answer. His mama & papa work at KL & papa must to finish his 9 hours work for everyday. Rumah & KL about 55km jarak & LRT belum siap. We only have one car. Bukan tak mampu utk beli satu kete lagi CUMA, belum sampai masanya lagi. Lebih2 kami tak suka nak menyusahkan parents or siblings bila ketandusan RM so better save money for emergency. Then, Danish is too small lah. Nursery & school sebelah menyebelah (2 umah teres yg digabung) so, Sakura tak payah pening fikir van ke bas ke atau apa2 aje bila sekolah. Reasonable price & berhampiran dgn office mama & papa so kiranya easy access lah! Bukan tak boleh hantar sekolah yg high standard cuma, NO DAYCARE!!! Sape yg nak amik anak mama pas abis sekolah? Mama da survey yg plg lmbt amik kul 6-7pm. Mama & papa sampai umah kul 7.30pm so??? selebihnya sape jaga anak mama?

Alhamdulillah juga, Danish dianugerahkan sbg TALENTED STUDENT. Mama very proud of you sayang! Takpelah, ikut RESMI PADI SEMAKIN BERISI SEMAKIN MENUNDUK kan!🙂 GREAT JOB MY SON! Ops! @ 2013 Danish’s FREE DIAPERS siang n malam. Umur genap 3Y10M, Alhamdulillah🙂 No more poo poo in pempers or nyorok di balik pintu😆

3
Danish with his homework🙂 ~ Ni time dia rajin, kalau tak.. mama yg dia suruh buatkan homework dia😆

2

Alhamdulillah, and many many thanks to all my family members plus my fwens. Sudi datang memeriahkan majlis open house. Kecil-kecilan shj sbb masa pindah dulu pun, dah buat sikit kenduri & makan2. In Shaa Allah, our plan for 2014 we want to make a big open house. If dimurahkan rezeki…🙂 By the way, picture kat atas tu, EHSAN from my beloved fwen, Masz yg sempat amik pix kami. Dont forget to follow her blog http://cincinmasmerah.blogspot.com/😉 Sakura, mmg takde amik pix apapun sbb time tu Sakura sedang hari kedua misscarriage_pls refer Misscarriage Story (I) & Misscarriage Story (II). Tp DEMI JANJI & AZAM utk kengkawan, Sakura kuatkan semangat utk buat open house (ramai tak tahu time tu Sakura tgh pantang).

2014

1

Permulaan di tahun baru, Sakura membawa my family plus my father n siblings to World of Tambun🙂 Sbnrnya, kwn Sakura mendirikan masjid & kebetulan umahnya dekat dgn tmpt ni so we all together berendam rendam kat sini. Sementelah thn 2013 takder family gathering. Hehehe…

AZAM? In Shaa Allah ada “sesuatu” di dlm hati ini JAUH di sudut hati. Kalau diperkenankan Allah, I juz counting my 10 years incoming! If not, nevermind, I’m sure that Allah akan beri cara yg lain cuma tak tahu apa dia. Owh yer… Plg utama thn 2014, Sakura nak ajar anak Sakura mengaji dgn tangan sendiri & khatamkan ngaji anak sendiri dgn tangan sendiri sprt arwah emak lakukan dulu… Cuma, seawal umur 6thn Sakura dah khatam Al-Quran, utk Danish TAK PASTI mampu ke tidak utk umur 6 thn khatam Al-Quran… Ya Allah, berikanlah Sakura kekuatan… In Shaa Allah & Amin…