Happily ever after

As Salam🙂

Lama tak bersiaran kan! Sakura busy lately. Uruskan adik kawen plus mcm2 perkara:mrgreen: Alhamdulillah, tanggal 22 March 2014 adik bongsu perempuan Sakura dahpun bergelar isteri orang yg sah😮 Part plg sedey time akad nikah. Pas akad ada bacaan dari ayah, then ibu😦 then sang somi then baru sang wife. Kami takde mak😥

Kami guna pakat kampung! Penat sgt sbb Sakura yg buat A-Z. Kebetulan plak angah tak dpt balik that time demi tuntutannya pd negara & tanah air. So, Sakura yg p beli lauk pengantin, mengemas, membasuh dll… Sakura start cuti Rabu 19/03/2014 sampai Ahad aje. Almaklumlah dah nak last ni cuti cuma dpt prorate aje😛 Bayangkan ye, Sakura tido kol 3am & bangun kul 6am itupun 6am dah kira lmbt! Alhamdulillah, Sakura punya kudrat & kekuatan utk tempuh. Nak harapkan Uda, anaknye yg no 2 takleh berenggang dgn maknyer so takleh nak paksa juga.

Masa waktu majlis 22/03/2014 tu, Allah aje maha mengetahui… Sedeynye tak terkira! Bayangkan org2 kampung datang tanye mana tuan umah… Terpaksa Sakura menjawab sayalah tuan umah. Emak dah takde. Ayah jaga kat depan & saya jaga kat area umah… Speechless~~😥

Oklah layan aje pix ni ok…

p3
Ni waktu sesampainya penantin (bak kata Danish)🙂

p6
Itulah dia makcik n pakcik penantin (Danish yg cakap) Hehe

p7
Makan beradab time😆 Adik Sakura ni tak tahu duk diam. Mengomel aje mulutnye

p1
Purple theme on our side. Sedey… arwah emak not in the picture😥😥 Angah pun takde😦

Majlis bertandangnye pulak keesokan harinya 23 March 2014. Fuh, very the penats!

b3

b6

b8

p5

Blue theme in the house😀 Sedara mare pun nak biru juga! Tp mcm kelakar… pihak lelaki bertandang ke umah kami dlm 5-6 kete aje. Tp dari pihak kami ada 11 kete.😆😆 Panik kejap parents pengantin lelaki😛

18
Ayah pengantin, Pak Anjang & Mak Anjang pengantin yg merangkap sedara membantu di hari kejadian…

17
Si bujang & si dara😉

Alhamdulillah… walau tak sempat rehat tp at least semuanya sempurna dan penat hanya sekali. Mungkin family kami tak lengkap sekurang2nya, kami MAMPU melakukannya🙂

Semoga adik Sakura, Chika & husband, Nass menjadi pasangan yg kekal hingga ke akhir hayat. Sedangkan lidah lagi tergigit apatah lagi hubungan suami & isteri… In Shaa Allah!🙂

Nota Kaki (1) : Kalaulah radar TUDM yg dpt kesan kehadiran pesawat yg tak diundang MUNGKIN itu MH370 & hantar jet pejuang ke pesawat itu… MUNGKIN MH370 dapat diselamatkan… Allah maha mengetahui segalanya.. Semoga ketabahan & keredhaan saling melengkapi utk semua…

Nota Kaki (2) : Sayonara & till we meet again……………