Corat coret Ramadhan 2015

Assalamualaikum & Selamat Menyambut Ramadhan yg Mulia (harap2 taklah terlambat lagi)🙂

Harini, rasanya berkesempatan utk menaip sedikit sedikit😆 Situasi Ramadhan oleh Sakura utk thn ini:-

1) Sedih – Tahun ni tak sempat nak solat terawih penuh (half pun tak dpt)😦 Hajat tahun ni nak full p surau menunaikannya. Pun tak dapat juga :’-(

2) Penat – Antara sebab tak p solat terawih kat surau pun sbb kepenatan. Tahun ni, bahang kepenatan sgtlah teruk. Mungkin faktor cuaca juga gamaknya. Dlm pukul 9.30pm mata da tutup ketiduran. ZZZzzzz

3) Gembira – Alhamdulillah, tahun 2015 company benarkan staff balik pukul 4.30pm. Sempatlah beli juadah berbuka puasa & berbuka di rumah. Thn 2014, balik pukul 5pm tp asben plak boleh keluar pukul 4.30pm. Tak sempat sampai umah & berbuka dlm kereta aje😦 Dah 3thn berturut2 berbuka puasa dlm kereta (2014, 2013 & 2012). Thn 2013 & 2012, Sakura still kat company lama tp Sakura balik pukul 4.30pm. Cuma, sbb company lama husband ikut flexible hour (kena cukup 8jam jugak), so keluar lambat juga…. Senang cerita, sejak pindah umah sdn bhd & kedudukan umah agak jauh (hampir 50km sekali jalan ditambah dgn jem) adalah kekangan kpd kami… So this year is heaven lah for us. Yeay!

4) Bersyukur – Sakura memanjatkan kesyukuran kpd Allah di atas kurniaan yg diberikanNYA. Sakura tahu Allah sygkan Sakura, asben & anak. Bila Sakura sedih yg tak terhingga, pasti ada perkhabaran gembira kpd Sakura. Walau bukan utk Sakura personally, tp, sudah cukup utk kami sekeluarga. MANY CONGRATS TO MY HUSBAND FOR YOUR ACHIEVEMENT. So now, Sakura nak menunggu green light or berkira2 utk duduk umah sepenuh masa:mrgreen: InshaAllah… Jika Allah perkenankan, adalah kot rezeki tu. En husband pun da bg reminder haritu. Huhu

5) Tiada Perasaan –  :lol:😆😆 Maaflah, dgn umur yg semakin senja ni, ditambah dgn pengalaman yg tak seindah rupa dulu, jadinya Sakura pada harini. Sakura dah malas nak melayan mende2 yg mengarut. Maaflah, mmg Sakura ni mengarut kadang2. Jgn risau, as long as it’s my responsibility, i will look into it.

Ok, itu aje corat coret ramadhan Sakura😀 Nah, Sakura belanja ciket pics of new kazen’s Danish. Setakat ni, ada tambahan 2 org budak kenit. So far, Danish is winner of the year lagi & kesayangan atok (sebelah mama). Sbb dia sorg boboy. Just awaiting new baby on this coming September or October (adik Alya Maisara & adik Dhia Amani). Hehehehe….

Dhia Amani (adik Alya Maisara)

Dhia Amani (adik Alya Maisara)

Mardhiah (new kazen)

Mardhiah (new kazen)

Ok, bubye~~~