Antara Danish & Mat Rempit

Harini teman nak berstory sket ttg anak teman yg sukeeeeeee pi membeli belah shopping complex😮 Anak teman nie bila tgk teman pakai tudung jer terus berlari ke pintu nak bukak pintu nak pi jenjalan…

Antara feveret anak teman ke sana adalah tgk org ramai, leh berlari-lari, menari-nari dgn riang ria :-P (sbb ada muzik di hatiku di sana) & plg disukai naik kete bunyi2 tu. Tak mahal pon, masukkan jer coin 50sen maka berdendang sayanglah kete tu…:mrgreen:

Aksi anak teman bila naik kete (kete teman & hubby pon dia buat cengginih gak)😆

1) Start enjin kete

2) Pegang stereng agar kete berada di posisi yg tegak

3) Periksa mirror depan, kiri & kanan

4) Drive kete (sambil pusing2 stereng & bunyi sket2)😆

Tapi, plg besh… lampu kete pasang, wiper pasang, lampu kiri kanan pon pasang… Siap bagi signal kat kete depan suh cepat drive…😉 Kengkadang tu teman & hubby pon malu gak dgn kete depan (bila bawa kete sendirilah) yelah, si budak kecik ni dok usik sana sini tak tau dok diam… Bila jalan dekat2 tak payahlah dok kan dia kat car seat kan. Hmmm… sudahnyer haru biru suasana Hari Raya dlm kete. Plg tak besh bila ada aksi kete berhenjut! Aik???😎 Apalagi teman dok pusing sana sini usik hubby pegang si kecik tak bagi lari…😆

Jom layan pic Danish yg pi Safari. Agak takjub gak teman masa pi JJ Melaka (yg besau tu). Kat situ ada Safari :-) & seronoklah si kecik bila nmpk. Plg suka bila ada kwn2 yg naik sama!😆 Sudahnye, atuk yg pujuk si kecik ni kuar kete baru dpt jenjalan tmpt lain…

Aksi Danish & kawan-kawan kat Safari😎 Si Monyet, si Zirafah & si Gajah nak ikut gak